Często rodzice przyznają, że zdarza im się zapomnieć, zdarza się, że zwyczajnie brakuje czasu aby zatroszczyć się o regularne podawanie dziecku warzyw i owoców. Życie w ciągłym pośpiechu, gonitwa poranna przed pracą, popołudniowa po pracy – i wciąż jeszcze tyle do zrobienia – to wszystko sprawia, że nie pilnujemy regularnych porcji, a przynajmniej ich jakości.
Z badań przeprowadzonych przez instytut matki i dziecka wynika, że dzieci w Polsce spożywają niewystarczającą ilość warzyw i owoców. Eksperci zalecają 5 porcji dziennie, czyli około 300 g (dla dzieci w wieku 1-3 lat) najlepiej jako surową przekąskę oraz gotowane w formie zupy czy jako dodatek do dań.
Dlatego dokładamy wszelkich starań aby nasze posiłki były odpowiednio zbilansowane. Aby dzieci w żłobkach, przedszkolach, szkołach otrzymywały wartościowe porcje niezbędne do ich prawidłowego rozwoju. Mamy dokładnie opracowane harmonogramy żywienia przez naszego dietetyka klinicznego. Do posiłków wybieramy owoce i warzywa sezonowe i tylko od najlepszych dostawców. Zainteresowanych zapraszamy do konsultacji i wyceny współpracy.